Kako spriječiti ljuštenje ili guljenje kože ljeti

Prije odlaska na plažu nanesite kremu za sunčanje. Ako se prvi put ove sezone izlažete suncu, nipošto nemojte koristiti kremu za sunčanje ispod 15 zaštitnog faktora. Nanesite je pola sata prije nego što ćete se izložiti suncu. Ne zaboravite nanijeti je i na lice. Posebnu pozornost obratite na ramena, ruke, prijelaz kupaćeg kostima i na stopala.

Tijekom boravka na plaži

Mada većina kremi za sunčanje tvrdi da je vodootporna, ipak je potrebno iznova nanijeti sredstvo za sunčanje. Nakon svakog kupanja u moru, istuširajte se slatkom vodom, kako biste makli ostatak soli koji u kombinaciji sa sunčevim zrakama može biti itekako štetna.

Sredstvo za sunčanje nanesite iznova, pogotovo ako ste u moru proveli više od 20 minuta.
Izbjegavajte izravno izlaganje suncu u periodu od 10 do 16h. A i ugodnije je tada piti hladno pivo u obližnjem kafiću s pogledom na plažu.

Nakon boravka na plaži

Vašoj koži je potrebno hidratacija jer na plaži gubi potrebnu tekućinu. Nakon tuširanja se namažite losionom za tijelom ili nanesite ulje za tijelo. Na taj način će vaša koža biti manje iritirana i uvelike sprječavate mogućnost ljuštenja kože.
U drogerijama možete nabaviti piing za tijelo kojeg koristite poput gela za tuširanje. Koristite ga oko dva puta tjedno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*