UMOR, SLABOST I VRTOGLAVICA: Ukoliko imate ove simptome NEDOSTAJE vam BAŠ ovaj VITAMIN!

Krivi su ovi sastojci.
Ukoliko jedete mnogo hrane koja dolazi iz vrećice ili kutije, verovatno imate premalo kalijuma u organizmu, tvrdi nutricionista Lorin Blejk.

Kalijum osigurava pravilnu kontrakciju mišića u telu, reguliše telesne tečnosti i ravnotežu minerala u organizmu. Uz to ublažava učinke preterane konzumacije soli, što je problem s kojim se susreće mnogo ljudi u svetu. Povrh svega, štiti krvne žile od oštećenja i zadebljanja te snižava visoki krvni pritisak.

Ovo su najčešći znakovi da vam u tijelu nedostaje kalija:

Umorni ste!

Telu je potreban kalijum da bi normalno funkcionirao. Ako ste stalno umorni, a spavate koliko biste trebali, manjak kalijuma mogao bi biti uzrok, tvrdi Lorin Blejk. Umor može biti i posledica stresa, loše prehrane i nedostatka sna, što su takođe problemi koji se povezuju s manjkom kalijuma u organizmu.

Imate grčeve u mišićima!

<!–nextpage–>

Kalijum je nužan za pravilan rad mišića u celom telu. Kada su razine tog minerala u telu niske, pojedinac oseća bolove i grčeve tokom dana ili dok vežba.

Slabi ste i imate vrtoglavicu!

Količine kalijuma mogu varirati tokom dana, a veliki pad tog minerala u telu može dovesti do usporavanja otkucaja srca, pa će vam se učiniti kao da ćete se onesvestiti.

To nije uobičajeno, ali ako vam se dogodi, obavezno posetite lekara, upozorava nutricionista. Nemojte zanemarivati ni ako osećate trnce u rukama i nogama.

Visok krvi pritisak!

Bez odgovarajućih količina kalijuma u telu, krvne se žile mogu suziti, što dovodi do visokog krvnog pritiska. Pripazite i na srčane smetnje –najvažniji mišić u telu ne može dobro raditi kada u telu postoji neravnoteža natrijuma i kalijuma.

Naduti ste!

Telo ima problema s regulacijom soli kada u organizmu nedostaje kalijuma. Sve to može dovesti do nadutosti. Ako ste često naduti, ovo bi mogao biti jedan od razloga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*